Polityka jakości - hamburger w rękach

Audyty i nadzory

Najwyższe bezpieczeństwo?

Mamy świadomość o szczególnym znaczeniu tych kryteriów w przypadku realizowanej przez nas produkcji spożywczej. Świadomość nasza ma odzwierciedlenie w działaniach, które podjęliśmy tworząc nowoczesny zakład produkcyjny w Zgierzu. Stworzyliśmy jak najlepsze zaplecze do tego, aby proces produkcyjny przebiegał na najwyższym europejskim poziomie. Wysoki standard wyposażenia technicznego i ścisłe spełnienie i przestrzeganie warunków sanitarno-higienicznych na całym terenie Zakładu, świadczy o tym, że zrobiliśmy wszystko, aby uzyskać bezpieczny produkt w pełni zaspokajający najwyższe wymagania Klienta. Zobowiązujemy wszystkich pracowników do przestrzegania i Polityki Jakości Bezpieczeństwa Żywności oraz do ciągłego doskonalenia skuteczności Systemu poprzez audity wewnętrzne i przeglądy.

Polityka Jakości i Bezpieczeństwa Żywności

Najwyższa jakość, przepysznych produktów

Firma Koliber jest polskim producentem kotletów typu hamburger oraz produktów mięsnych, przeznaczonych do spożycia jako danie gotowe lub jako komponent do innych potraw. Zaletą tego typu dań jest szybkość, wygoda i dowolność w przyrządzaniu, ponieważ swoje oryginalne walory smakowe zachowują podczas podgrzania na grillu, tradycyjnie na patelni a także w kuchence mikrofalowej. Wśród odbiorców wyrobów Firmy wyodrębniono następujące segmenty: punkty gastronomiczne, restauracje, hurtownie gastronomiczne i sklepy spożywcze.

Systemy zarządzania

i bezpieczeństo żywności

Naszym nadrzędnym (strategicznym) celem i wyznacznikiem działań jest jak najlepsze zaspokojenie potrzeb i oczekiwań Klientów oraz nieustanne pozyskanie nowych obszarów działania. Dbamy o to, aby każdy z odbiorców był zadowolony z naszych produktów, zgodnych z wymaganiami odpowiednich norm i uregulowań prawnych. Szczególny nacisk, na każdym etapie realizacji wyrobu, kładziemy na zapewnienie bezpieczeństwa zdrowotnego i jakości. Wdrożenie oraz funkcjonowanie Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności zgodnego z wymaganiami PN-EN 22000:2006 oraz wymaganiami standardów BRC ma na celu uzyskanie dowodów najwyższej staranności w kwestiach bezpieczeństwa zdrowotnego produkowanej przez nas żywności. Analizujemy zagrożenia bezpieczeństwa żywności w całym cyklu technologicznym od przyjęcia surowca do wydania wyrobu gotowego oraz zapobiegamy ich wystąpieniu poprzez monitorowanie krytycznych punktów kontroli (CCP) i operacyjnych programów warunków wstępnych (oPRP).